Edebols hemsida och blogg! 

         ...där jord och himmel möts...

                                               

 

                                                                                               

  

 

                                                            

  

     

 

 

                                                   

 

 

    

 

                                                             

 

 

 

 

       

 

                      

   

PERSPEKTIV

Här nedan följer ett antal länkar till videoklipp som vi tycker är både sevärda och tänkvärda. De öppnar måhända nya perspektiv.

                                                                           

   

Den första länken går till kardiologen Chauncey Crandalls märkliga berättelse om en modern "dödsuppväckelse". Patienten och hans familj vittnar om händelsen som gjort avtryck i den medicinska världen. Berättelsen ingår i ett julreportage från Fox News.

Den andra länken går till ett klipp om cellens inre värld i tusentals gångers förstoring. Vi ser proteiner, aminosyror, DNA och RNA och det komplicerade system som vi numera vet att varje cell utgör.

Den tredje länken går till Gianna Jessen och hennes framträdande i Queen's Hall i Victoria, Australien 2008. Hon var ett aborterat och uträknat foster, som alla utom en förbigående sjuksköterska klassificerade som död. Gianna Jessens livskamp och berättelse är både chockerande och rörande.

Den fjärde länken går till En ofödd människas dagbok. Det här klippet följer fosterutvecklingen och påvisar viktiga skeenden. Det finns liknande filmer som visar spermernas väg, befruktningen och hela utvecklingsförloppet. 

Den femte länken ger oss närkontakt med förföljda kristna i världen. Här är vittnesmål från övergivna och förnedrade människor. De håller fast vid sin kristna tro i starka kontroll- och konformitetsmiljöer. De berättar om att Gud aldrig överger dem.

Den sjätte länken för oss in i den mänskliga hjärnan. Hur kan 1,5 kg grå massa innehålla och utföra så avancerade operationer? Vår hjärna är fortfarande inte helt utforskad men utgör det mest komplicerade system vi känner till. 

Den sjunde länken leder oss på en rymdresa med hjälp av Hubble teleskopet. I ett till synes oändligt universum möter vi nebulosor, galaxer, svarta hål och fashineras av Guds  otroliga skapelse.