Edebols hemsida och blogg! 

         ...där jord och himmel möts...

                                               

 

                                                                                               

  

 

                                                            

  

     

 

 

                                                   

 

 

    

 

                                                             

 

 

 

 

       

 

                      

   

MARIA

 Jag är född i Älvsbyn i Norrbotten och uppvuxen i Vuollerim, nära Jokkmokk. Så länge som jag kan minnas, har den kristna tron varit en naturlig del av mitt liv. I släkt och familj fanns det under min uppväxt många aktivt troende, kvinnor och män, som gärna berättade och levde ut sin personliga tro.  Tidigt formades samtalet med Gud, inspirerat bland annat av ´Min lilla bönbok- En skolflickas samtal med Gud´av Jeanna Oterdahl, som jag fått av min mormor Signe. 

Ett av mina många barndomsminnen är från vintertiden. Jag är omkring 6 år och bär en ny vinterkappa, som min mamma sytt, det snöar milt på kappans krage och jag upplever stor lycka. Jag följer en smal upptrampad, slingrande vinterstig över fälten till söndagsskolan i Vuollerims kyrka, där mina vänner väntar. Vi var många barn som samlades på söndagarna för att höra de bibliska berättelserna, klistra bilder och sjunga. Jag älskade söndagsskolan!  

Vid nio års ålder flyttade familjen till Askersund. Detta kom att bli en genomgripande upplevelse av att lämna det trygga, för att gå in i något helt okänt. Sociala kontaktnät, vänner och inte minst naturen förändrades. Familjen var den plats som ingav trygghet och inspiration  att möta den nya utmaningen. Denna livserfarenhet har format också mitt vuxna liv. Familjen är viktig, det okända kan vara början på något spännande och berikande. 

Jag önskar i mitt liv förena Himmel och Jord. Jorden representerar vardagens puls, praktiska liv, vård och omsorg. På samma sätt som fröet gror i jorden, men sträcker sig upp mot det livgivande ljuset med sina hjärtblad, upplever jag betydelsen av den himmelska, trascendenta dimensionen. Därav kommer det sig, att jag älskar min andra hälft så mycket. Torbjörn, har just förmågan att se bortom och uttrycka det, så det kommer nära. Ett av våra barn uttryckte denna upplevelse, i ren och klar ´barnpoesi´, när hon såg upp mot himlen, mot ett flygplan som just passerade. -"Happa hyge himmel å hamma hoka höt" (Pappa flyger uppe i himlen och mamma kokar gröt). Vilken fantastisk reflektion, av en människa knappt två år gammal! Sannerligen har det blivit en hel del ´grötkokande´för min del, tillsammans många andra praktiska göromål. Livets mångahanda skikt och bottnar, får vi möta i den ´Heliga Vardagen´. Handens, fotens och sinnenas rika kunskap, kan på otaliga sätt ingjuta Tro, Hopp och Kärlek. Himmel och Jord är två vackra ord, som står för den helhet, som fyller livet med mening och lugn...tillsammans blir de den enhet, som gör mig nöjd och lycklig.

Som diakon tjänar jag den Världsvida Kyrkan. Diakoni bygger på samverkan, där mötesplatser av olika slag är viktiga för att kyrkans holistiska budskap om förlåtelse, helande och upprättelse skall bli verkligt i vardagen. Gud kommer genom Jesus Kristus till vår kropp, till vår ande, till vår själ och till vår gemenskap. Guds stora familj består av människor av skiftande slag, där alla behövs för att reflektera djup, höjd och bredd av Guds kärlek.

Jag vill uppmuntra Dig att se till Dina talanger, det Du trivs med och det som Du önskar att utveckla, och använda dem som Guds goda Medskapare.

Gud Välsigne Ditt liv och Din tjänst!

 

Din och min dröm, blir verklighet, när vi tar fram vårt inre mod och vågar följa vår inre längtan...får den viktiga bekräftelsen från vår omgivning...känner tilliten, i att Gud är med oss.

Susan Boyle kan verkligen inspirera oss! Vi får följa henne, vid hennes första framträdande som blivande världsartist och  sångerska. Susan´s dröm blev verklighet! ...Klicka här

 

Blåklintsfält på underbara Visingsö